Ingredienser

  • Tequila
  • salt
  • citron

Tequila är en destillerad spritdryck från Mexiko (oftast från eller runt staden Tequila). Tequila görs på tequilaagave (Agave tequiliana) som är en art inom agavesläktet och familjen agaveväxter. Agaveväxter är avlägset besläktade med liljeväxterna och andra enhjärtbladiga växter, och har inget att göra med kaktusar, vilket många tror.

För att det skall kunna kallas Tequila skall spriten ha en alkoholstyrka mellan 35 till 55 %. Oftast hittar man tequila med 38-40%.

Tequilashot är en shot där salt, tequila och citron intas i tre snabba steg.

Så dricker du Tequilashot

tequilashotAtt shotta tequilan är enkel men kan behöva lite övning för att få flyt och upp hastigheten på de tre stegen.

  1. Placera saltet på handen där tummen och pekfingret möts. (se bild till höger)
  2. Greppa citronskivan med hjälp av samme tumme och pekfinger. (se bild till höger)
  3. Ta glaset i andra handen.
  4. Utbringa skålen (förslagvis genom att säga skål eller annan snapsvisa)
  5. Slicka/sug upp saltet i munnen,
  6. Svep snabbt tequilan
  7. Bit av citronen ur skalet och ät upp den.