Kategorier
Alla drinkar Champagnedrinkar

Kir Royal

En Kir Royale blandas med svarta vinbärslikör och torr champagne eller mousserande vin.

En Kir Royale blandas med svarta vinbärslikör och torr champagne eller mousserande vin. Ursprungligen kommer drinken från drinken Kir som är ett sätt att maskera dålig vin.

Med champagne blir det däremot lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas.

Ingredienser

2 cl Crème de Cassis
15 cl Champagne (kall)

Tillagning

  1. Häll likör i botten på ett champagneglas.
  2. Fyll på med torr, kall champagne
    (eller moussernade vin).

Hälls likören först i glaset och vinet ovanpå blir drinken jämt färgad. Börjar man i stället med vinet och sedan likören ovanpå, blir drinken mer skiktad.

Av Kristofer

Glad påg som uppskattar en drink, eller två eller fyra. Om du vill följa mig på Twitter hittar du mig som @raskidaski.

Relaterad läsning



2 svar på ”Kir Royal”

[…] Receptet på kir tillhör de som är officiellt standardiserade av den internationella bartenderföreningen IBA. Det förekommer varianter med andra bär- och fruktlikörer också. Om vitvinet ersätts med mousserande vin erhålls en Kir Royal. […]

[…] Receptet på kir tillhör de som är officiellt standardiserade av den internationella bartenderföreningen IBA. Det förekommer varianter med andra bär- och fruktlikörer också. Om vitvinet ersätts med mousserande vin erhålls en Kir Royal. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *